מבוא
התכוננו לרומם את חג המולד שלכם עם מנות העוף מעוררות הפה האלה שבטוח יגרמו את בלוטות הטעם שלכם. בין אם אתם מארחים ארוחת חג מפוארת או נהנים מארוחה נעימה עם יקיריכם, המתכונים שאי אפשר לעמוד בפניהם יביאו שמחה לשולחן שלכם.
עוף צלוי קלאסי עם עשבי תיבול ותבלינים
התענגו על הטעמים הקלאסיים של עוף צלוי עם עשבי תיבול ותבלינים, משלימים בצורה מושלמת רוטב עשיר שישאיר אתכם חשק לעוד.
צליית עוף היא אומנות הדורשת סבלנות ודיוק. התחל בחימום מראש של התנור לטמפרטורה הנכונה. בזמן שהתנור מתחמם, הכינו את העוף שלכם על ידי הסרת הגפיים והשומן העודף מהחלל. שוטפים את העוף היטב ומייבשים אותו בנייר סופג.
לאחר מכן, הגיע הזמן לתבל את העוף בתערובת של עשבי תיבול ותבלינים. יוצרים תערובת של מלח, פלפל, אבקת שום, פפריקה וכל עשבי תיבול או תבלינים אחרים לבחירתכם. שפשפו את התערובת הזו על כל העוף, והקפידו להכניס אותה לפינות.
מניחים את העוף המתובל על רשת בתבנית צלייה וצולים אותו בתנור שחומם מראש. זמני הבישול ישתנו בהתאם לגודל העוף שלך, אז השתמש במדחום בשר כדי לבדוק את מידת העשייה. הטמפרטורה הפנימית צריכה להגיע ל-165 מעלות צלזיוס (74 מעלות צלזיוס) כאשר העוף מבושל לחלוטין.
לאחר שהעוף מוכן, מוציאים אותו מהתנור ונותנים לו לנוח כמה דקות לפני הגילוף. זה מאפשר למיצים להתפזר מחדש, וכתוצאה מכך ציפור לחה וטעימה. הגישו את העוף הצלוי עם הרוטב העשיר שעשוי מטפטופי המחבת, וצפו איך האורחים שלכם חוזרים לשניות ושלישים.
עוף מזוגג חמוציות מתוק ומתוק
לחלופין, אם אתם מחפשים משהו קצת יותר הרפתקני, נסה את התחושה החריפה והמתוקה של עוף מזוגג חמוציות, טוויסט מענג על אהוב חג המולד.
להכנת זיגוג החמוציות, שלבו בסיר חמוציות טריות, סוכר, מיץ תפוזים ומגע של קינמון. מבשלים את התערובת על אש בינונית, תוך ערבוב תכוף, עד שהחמוציות מתפוצצות והרוטב מסמיך. מסירים את הסיר מהאש ומניחים בצד.
עבור העוף, אתה יכול להשתמש בחזה עוף ללא עצמות, ללא עור או בירכי עוף. מתבלים את העוף במלח, פלפל וכל תבלינים אחרים שאתם מעדיפים. מחממים מחבת על אש בינונית-גבוהה ומוסיפים כמות קטנה של שמן. מבשלים את העוף עד שהוא מזהיב משני הצדדים ומבושל.
לאחר שהעוף מבושל, יוצקים עליו את זיגוג החמוציות, ומקפידים לצפות כל חלק באופן שווה. מחזירים את המחבת לאש ומבשלים עוד כמה דקות, מניחים לזיגוג להתקרמל ולצפות את העוף.
החמוציות החריפותהזיגוג מוסיף פרץ של טעם לעוף, בעוד המתיקות מאזנת את החמיצות. הגישו את העוף המזוגג בחמוציות עם תוספת של ירקות צלויים או פירה לארוחת חג שלמה שתרשים אפילו את האוכלים הבררנים ביותר.
עוף טמבל לוהט
למי שמעדיף נגיעה של תבלינים, צלול לעולם הלוהט של עוף ג'רק, שבו בשר עסיסי מושך בתערובת של תבלינים ארומטיים וצולים על הגריל לשלמות.
עוף ג'רק הוא מאכל ג'מייקני מסורתי הידוע בטעמיו הנועזים ובעיטתו החריפה. המרינדה היא המפתח להשגת הטעם האותנטי של עוף ג'רק. הוא כולל בדרך כלל מרכיבים כמו בצל ירוק, שום, ג'ינג'ר, טימין, פלפל אנגלי, אגוז מוסקט, קינמון, וכמובן פלפלים סקוטי.
להכנת המרינדה, מערבבים את כל החומרים יחד במעבד מזון עד לקבלת עיסה חלקה. מניחים את חלקי העוף שלך בקערה גדולה ויוצקים עליהם את המרינדה, תוך הקפדה על ציפוי ביסודיות של כל חלק. מכסים את הקערה ומניחים לעוף להשרות במקרר לכמה שעות לפחות, או עדיף למשך הלילה.
כשתהיה מוכן לבשל את העוף, חממו מראש את הגריל לחום בינוני-גבוה. מוציאים את העוף מהמרינדה וצולים אותו בגריל עד שהוא מוכן, הופכים מדי פעם כדי להבטיח בישול אחיד. העוף צריך להיות חרוך מעט מבחוץ ועסיסי מבפנים.
השילוב של תבלינים ארומטיים ופלפלים לוהטים יוצר פיצוץ טעמים בכל ביס של עוף טמבל. הגישו אותו עם תוספת של אורז קוקוס ושעועית לחגיגת חג המולד בהשראה קריבית שתעביר אתכם לאקלים חמים יותר.
דבש דבש כנפי עוף סויה
ובל נשכח את הטוב ללקק האצבעות של כנפי עוף סויה דבש דביק, מתאבן משמח הקהל שייעלם מהר יותר מהמזחלת של סנטה.
כנפי עוף הן תמיד להיט במסיבות, וגרסת סויה דבש דביקה זו לוקחת אותן לשלב הבא. המרינדה לכנפיים הללו היא שילוב פשוט אך טעים של דבש, רוטב סויה, שום, ג'ינג'ר ורמז לפתיתי צ'ילי.
מתחילים במרינדת כנפי העוף בתערובת סויה הדבש למשך 30 דקות לפחות, ומאפשרים לטעמים לחדור לבשר. מחממים את התנור לטמפרטורה גבוהה ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מסדרים את הכנפיים הכבושות על תבנית האפייה ואופים אותן עד שהן מזהיבות ופריכות.
בזמן שהכנפיים נאפות, מכינים את הזיגוג על ידי צמצום המרינדה שנותרה בסיר עד שהיא מסמיכה ונעשית דביקה. לאחר שהכנפיים מוכנות, מוציאים אותן מהתנור וזורקים אותן לזיגוג, מוודאים שכל כנף מצופה.
זיגוג סויה דבש דביק מוסיף אלמנט מתוק ומלוח לכנפיים הפריכות, מה שהופך אותן לבלתי ניתנות לעמוד בפני כל מי שנוגס. הגישו את הכנפיים הללו כמתאבן למסיבה או כחלק מארוחת חג המולד שלכם, וצפו כיצד הן נעלמות תוך דקות.
סיכום
לא משנה באיזו מנה תבחרו, מתכוני עוף חג המולד הללו מבטיחים להביא חום ושמחה לחגיגת החג שלכם. אז, שימו על הסינר, אספו את יקיריכם והתכוננו לחגוג בטעמים חגיגיים שיהפכו את עונת החגים הזו לבלתי נשכחת.