סעיף 1: בחירת האווז המושלם
כשזה מגיע לבחירת אווז לחג המולד שלך, האיכות היא המפתח. חפשו ציפור שמנמנה ורעננה שגודלה כמו שצריך. אווזים בחופש או אורגניים נוטים להיות בעלי טעם עשיר יותר ובשר עסיסי יותר. אל תפחד לבקש מהקצב המקומי או ספק העופות שלך המלצות. חשוב לתכנן מראש ולהזמין את האווזים שלכם מראש כדי להבטיח זמינות, מכיוון שהם יכולים להיות מבוקשים מאוד בתקופת החגים.
ברגע שיש לך את האווז ביד, הקפד לבדוק אותו ביסודיות. חפש כל סימן של חבורות, שינוי צבע או ריח לא נעים. העור צריך להיות חלק ולא שבור, עם צבע לבן שמנת. הימנעו מאווזים בעלי גוון צהבהב, שכן הדבר עשוי להצביע על ציפור מבוגרת יותר. זכרו כי אווז טרי ואיכותי הוא הבסיס לצלי טעים, אז קחו את הזמן לבחור בחוכמה.
סעיף 2: הכנת האווז
לפני שמתחילים להכין את האווז לצלייה, חשוב להפשיר אותו כראוי אם הוא הוקפא. מניחים את הציפור במקרר למשך 24 עד 48 שעות, ומאפשרים לה להפשיר לאט. הקפד להסיר את כל הגבולים או הצוואר מהחלל ולהניח אותם בצד לשימוש מאוחר יותר, כגון הכנת רוטב טעים.
לאחר שהאווז מופשר, הגיע הזמן לתבל אותו. צור שפשוף טעים על ידי שילוב של תערובת של עשבי תיבול, תבלינים ותבלינים. האפשרויות המסורתיות כוללות מלח, פלפל, טימין, רוזמרין ושום, אבל אל תהסס להיות יצירתיים ולהוסיף טוויסט משלך. עסו בעדינות את תערובת התיבול על כל הציפור, הקפידו להכניס אותה לכל פינה. זה יעזור לשפר את הטעם של הבשר וליצור קרום טעים בעת צליה.
כדי להגיע לעור שחום ופריך להפליא, חשוב לדקור את עור האווז כולו. השתמשו במזלג חד או שיפוד וחוררו בעדינות את העור, נזהרים לא לחדור לבשר. זה יאפשר לשומן לצאת החוצה במהלך הבישול, וכתוצאה מכך עור פריך וטעים.
סעיף 3: דחיסה ומילוי של האווז
ליטוש האווז הוא שלב חשוב בהבטחת בישול אחיד ומצגת מושכת מבחינה ויזואלית. סמיכה עוזרת לשמור על צורת הציפור ולמנוע את התייבשות הרגליים והכנפיים במהלך הצלייה. כדי לסבך את האווז, התחל בתחיבת הכנפיים מתחת לגוף. לאחר מכן, השתמש בחוט מטבח כדי לקשור את הרגליים יחד, תוך שמירה צמודה לגוף. זה יעזור לציפור לבשל בצורה שווה יותר ולשמור על צורתה.
מלית האווז היא דרך נוספת להוסיף טעם ולחות לבשר. אפשרויות המילוי המסורתיות כוללות תערובת של פירורי לחם, עשבי תיבול, בצל ותפוחים. עם זאת, זה חשובלשים לב שמלית הציפור יכולה להאריך את זמן הבישול ועלולה להשפיע על המרקם הכללי של הבשר. אם תבחרו למלא את האווז, דאגו לארוז את המלית בצורה רופפת כדי לאפשר בישול והרחבה תקינים. לחלופין, אתה יכול לבחור לבשל את המלית בנפרד כדי למנוע סיכונים פוטנציאליים.
סעיף 4: צליית האווז
צליית אווז דורשת גישה מעט שונה בהשוואה לעופות אחרים. המפתח הוא להתחיל עם חום ראשוני גבוה כדי להוציא את השומן ולפרוך את העור, ולאחר מכן טמפרטורה נמוכה יותר כדי לבשל את הבשר לאט ואחיד. מחממים את התנור ל-450 מעלות צלזיוס (230 מעלות צלזיוס) ומניחים את האווז על רשת בתבנית צלייה, עם צד החזה כלפי מעלה.
בזמן שהאווז נצלה, השומן יתפזר ויצטבר במחבת. חשוב לנקז את השומן מדי פעם כדי למנוע ממנו להתיז או לעשן. אתה יכול לשמור את שומן האווז שניתנו למאמצי בישול עתידיים, מכיוון שהוא זוכה להערכה רבה בזכות הטעם העשיר והרבגוניות שלו.
זמני הבישול של אווז צלוי יכולים להשתנות בהתאם לגודל הציפור ולרמת העשייה הרצויה. כלל אצבע הוא לצלות את האווז במשך 12-15 דקות לכל פאונד (500 גרם) בחום הגבוה הראשוני, ולאחר מכן להפחית את הטמפרטורה ל-325 מעלות צלזיוס (165 מעלות צלזיוס) ולהמשיך בבישול למשך 20-25 דקות נוספות. לכל פאונד. השתמשו במדחום בשר המוכנס לחלק העבה ביותר של הירך מבלי לגעת בעצם כדי להבטיח טמפרטורה פנימית של 165°F (74°C) לבשר מבושל לחלוטין ובטוח לאכילה.
סעיף 5: מנוחה וגילוף של האווז
לאחר שהאווז מבושל לשלמות, חשוב לתת לו לנוח לפני הגילוף. זה מאפשר למיצים להתפזר מחדש בכל הבשר, וכתוצאה מכך ציפור רכה וטעימה יותר. אוהלו את האווז הצלוי ברפיון בנייר אלומיניום ונותנים לו לנוח 20 דקות לפחות.
גילוף אווז צלוי דורש מעט עדינות, אבל בטכניקה הנכונה תוכלו ליצור פרוסות בשר עסיסי יפהפיות. התחל בהסרת חוט החיבור והעברת האווז לקרש חיתוך. השתמשו בסכין גילוף חדה כדי לפרוס בזהירות את העור הפריך ולתוך הבשר, בהתאם לקווים הטבעיים של הציפור. הגישו את הבשר המגולף על מגש, מעוטר בעשבי תיבול טריים ומלווה בצדדים החגיגיים האהובים עליכם.
מסקנה: יצירת מופת חגיגית לזכור
הכנת אווז צלי חג המולד היא עבודת אהבה שמניבה תוצאות מרשימות. החל מבחירת הציפור המושלמת ותיבולה לשלמות, דרך צלייתה לפריכות מוזהבת וגילוף שלה בדיוק, כל צעד תורם ליצירת יצירת מופת חגיגית שתיזכר לשנים הבאות.
בעונת החגים הזו, למה שלא תקחו את חג המולד שלכם לגבהים חדשים ותתפנקו עם האלגנטיות הקלאסית של אווז צלוי? הבשר העסיס וטעים, בשילוב עם עור פריך ושילוב של צדדים חגיגיים, בטוח ישמח את האורחים שלך ויצור זיכרונות מתמשכים. עקוב אחר המדריך שלנו שלב אחר שלב ותן לניחוח של אווז צלוי מושלם למלא את ביתך בחג המולד הזה. הידד לחגיגה המתאימה למלכים ומלכות!